Till startsida

Therese Lindroth

Therese är Sektionschef transaktioner på LKAB Samhällsomvandling. Hennes team ansvarar över att nå överenskommelser om nya bostäder och nya lokaler med samtliga privatpersoner och verksamheter som behöver flytta i Kiruna. Therese har arbetat på LKAB:s samhällsomvandlingsenhet sedan 2016.

Hon är Civilingenjör inom Industriell Ekonomi från Linköpings Universitet och har tidigare axlat roller som controller, sales Manager och projektledare på LKAB och innan det arbetat inom management consulting och bank.

 

 Therese ska  tillsammans med Karin Edenius tala om " Att flytta en stad – samhällsomvandling på riktigt"

Hur kan en gruvverksamhet leda till att man behöver flytta en hel stad och på vilket sätt rör det oss alla? Varför har LKAB en samhällsomvandlingsverksamhet och vad innebär det egentligen att flytta en hel stad? Hur bygger man en helt ny resilient centrumkärna samtidigt som man bevarar och tar med av det gamla som bär historia? Hur integreras det mänskliga perspektivet genom social hållbarhet och hur skapas en förändringsrörelse som bygger på engagemang och samverkan? Therese och Karin berättar om allt detta och hur det är att driva projekt i denna unika kontext, med den stora centrumflytten som exempel där man exempelvis flyttade ca 40 verksamheter på 2,5 vecka samtidigt som slutförandet av tre handelskvarter pågick med mycket tajt tidplan